Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

AEGEP Sertifika Töreni Gerçekleştirildi

AEGEP Sertifika Töreni Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin (ÇOMÜ) akademik personelinin ve lisansüstü öğrencilerinin akademik gelişimlerine katkı sağlamak ve kurumsal niteliği arttırmak için hazırlanan Akademik Eğitim ve Gelişim Programının (AEGEP) sertifika töreni, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOBİLTUM) konferans salonunda gerçekleştirildi.

Konuşmasına, programın ÇOMÜ’nün akademik gelişimine ve eğitimine katkı sağlamasından dolayı AEGEP eğitmenlerine teşekkür ederek başlayan Rektör Prof. Dr. Sedat Murat:

“Üniversiteler, ülkenin bilim ve teknoloji alanında gelişmesinde ve çağın standartlarına uygun hale gelmesinde önemli rol oynar. ÇOMÜ olarak akademisyenlerimize ve öğrencilerimize görevler düşüyor. Bu bağlamda öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz bu tür eğitimlerle kendilerini geliştirerek şehrimize ve ülkemize katkı sağlamalılar. Akademik niteliğin arttırılmasını sağlayan bu eğitim ile araştırma üniversitesi olma hedefimize bir adım daha atmış olduk” dedi.

AEGEP hakkında bilgiler veren ÇOBİLTUM Öğr. Gör. Kadir Yılmaz:

“Programın amacı ÇOMÜ’ye son iki yıl içerisinde başlayan öğretim görevlisi, araştırma görevlisi, doktor öğretim üyesi akademisyenler ve tüm lisansüstü öğrencilerin akademik gelişimlerine katkı sağlamak ve kurumsal niteliği arttırmaktır. Bu kapsamda verilen eğitimler ile üniversitemizin ekosistemi ile ilgili farkındalık kazandırılıp araştırmacıların yararlanabilecekleri imkânlar hakkında bilgi verilmiştir.

Eğitimlerimiz ÇOMÜ Sürekli Eğitim Merkezi altyapısı olan E-sertifika sistemi ile çevrimiçi platformda gerçekleştirilmektedir. Sistemden eğitimleri izleyen öğrenci ve akademisyenlerimiz sistem tarafından oluşturulan katılım sertifikalarını almaya hak kazanıyor. 2021-2022 Eğitim-Öğretim döneminde başlayan eğitimlerimize katılan öğrenci ve akademisyen sayısı toplam 9025 olarak kayıtlara geçti” dedi.

 Konuşmaların ardından AEGEP eğitmenlerine sertifikaları takdim edildi, kütüphanemiz personellerinden Büşra BİLİR'e AGEP programına verdiği katkılardan dolayı Teşekkür Belgesi verildi.